Tema Integratora: Perimetarska zaštita
Sistem integrator br.12
VI Godina / Septembar 2014.


Perimetarska zaštita

Izrada perimetarske zaštite je ozbiljan posao i ako se loše uradi donosi velike finansijske gubitke. Zbog toga smo obradili sve elemente koji su bitni za projektanta i izvođača kao i korisnika perimetarske zaštite.

Projektovanje perimetra je prvi i najvažniji deo u procesu izgradnje kvalitetnog i pouzdanog sistema perimetarske zaštite. Preskakanjem ovog dela, šansa da se dobije neupotrebljiv perimetar postaje jako velika, a time i šansa za veliki finansijski gubitak.

Uloga obrade signala je vrlo bitna u svakom sistemu. Broj lažnih alarma pravi razliku između upotrebljivog i neupotrebljivog sistema perimetarske zaštite.

Merenje učinka. Pri proceni perimetarskog sistema za detekciju upada, postoje tri karakteristike na koje treba obratiti pažnju: verovatnoća detekcije (POD), nivo neželjenjih alarma (NAR) i ranjivost sistema.

Sistemi za nadzor. Sistem perimetarske zaštite se uvek integriše sa drugim sistemima. Veoma bitan deo je i procena troškova implementacije sistema kao i samog održavanja sistema.

Senzori su najbitniji deo perimetarske zaštite. Najviše pažnje smo posvetili opisu tehnologije i principu rada senzora. Na jednom mestu imate kompletan opis svih tehnologija i svih vrsta senzora koji se danas koriste u perimetarskoj zaštiti.

FFT (Australija), osnovan 1994. godine, je vodeći svetski proizvođač perimetarske zaštite zasnovane na senzorskom optičkom kablu. Sa stotinama velikih perimetarskih instalacija i podrškom u 155 zemalja sveta svrstava se u vodeće svetske proizvođače perimetarske zaštite.

Magal (Izrael), osnovan 1969. godine u okviru Izraelske vazduhoplovne industrije. Spada u najstarije i najpoznatije svetske proizvođače perimetarske zaštite.

Southwest Microwave (SAD) je 1971. godine predstavio prvi komercijalni mikrotalasni senzor na svetu. Do danas su izveli preko 70.000 instalacija u preko 80 zemalja sveta.

CIAS (Italija), osnovan 1974.godine, poznat je po vrlo kvalitetnim i pouzdanim detektorima kao i infracrvenim barijerama sa trostrukom tehnologijom.


Demontaža radioaktivnih gromobrana

Ova godina je obeležena velikim brojem radova na demontaži radioaktivnih gromobrana na teritoriji cele Srbije.

Tesla sistemi su zahvaljujući velikom iskustvu i najpovoljnijim cenama izvršili demontažu preko 70% svih radioaktivnih gromobrana.



Projekti - Pametna kuća


U sledećem Sistem integratoru (www.automatizacija.co.rs) podelićemo sa Vama praktična iskustva o realizaciji projekata pametne kuće.

Prikazaćemo proces izvođenja kompletnih radova na realizaciji pametne kuće.


Zanimljivi linkovi

www.ecmag.com - Electrical Contractor je online časopis za izvođače elektro radova.

www.theengineer.co.uk - Sajt sadrži informacije o proizvodima, kao i vesti i događaje vezane za inženjerske delatnosti.



Vremeplov
- najviša zgrada u Srbiji


Najviša zgrada u Srbiji je Ušće, visoka 141 metar, koja je sagrađena 1961. godine. U to vreme najviša zgrada u svetu bila je Empire State Building (SAD) visoka 381 metar. Trenutno je najviša zgrada Burj Khalifa u Dubai-u, čija je visina 828 metara.


Najveći pronalasci - soliter

Da bi se podigao soliter, trebalo je da se ostvari pet bitnih pronalazaka: čelik, staklo, armirani beton, pumpa za vodu i lift.
Udruženje inženjera "Tesla"

Udruženje inženjera "Tesla" je dobrovoljno, nevladino i neprofitabilno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva u svrhu razvoja i unapređenja elektrotehnike u oblasti praktične primene.

Ciljevi Udruženja su: unapređenje rada inženjera elektrotehnike, edukacija inženjera, a posebno organizovanje aktivnosti vezanih za stručno usavršavanje i edukaciju na polju projektovanja i izvođenja radova.

Statut udruženja možete preuzeti sa sledećeg linka.

Poklon - knjiga

Svi naši saradnici su uz ovaj sistem integrator dobili na poklon knjigu "Dostignute granice tehničke zaštite - Globalni trendovi u perimetarskoj zaštiti", izdanje Udruženja inženjera "Tesla".

Knjiga je vrlo korisna za projektante i izvođače perimetarske zaštite jer na vrlo praktičan način vodi čitaoca u zanimljivi svet perimetarske zaštite.

Stvarajmo zajedno

Pošaljite nam predloge kako da napravimo bolji Sistem Integrator. Pošaljite nam predloge kako da napravimo bolji ovaj svet. Pošaljite na info@tesla.rs
...


Katalog Tesla sistema

Posetite najveći sajt u Srbiji iz oblasti elektrotehnike: www.tesla-sistemi.co.rs.

Preuzmite najnoviji katalog Tesla sistema (2,8 Mb) iz koga možete dobiti informacije čime se bavimo.

Zatražite dodatne informacije.

At the moment newsletter is published only in Serbian language. Further information about us you can find if you download our English language catalog (3,1 Mb).


Zaposleni u Tesla sistemima
Izvođenje radova z.tatomirovic@tesla.rs Zoran Tatomirović dipl. inž. el. 064/287-3623
Prodaja opreme a.milosavljevic@tesla.rs Ana Milosavljević dipl. inž. el. 064/644-2073
Integracija sistema b.ristanovic@tesla.rs Branislav Ristanović dipl. inž. el. 064/644-2069
Administracija t.tesic@tesla.rs Tijana Tešić dipl. ecc 064/644-2071
Ostali kontakti ...>>>
Sve na jednom mestu
Tehnička zaštita Telekomunikacije Energetske instalacije Specijalne instalacije
Video - nadzor Telefonske centrale Električne instalacije Oprema za brodove
Alarmi Računarske mreže Gromobrani Oprema za saobraćaj
Dojava požara Optičke mreže Inteligentne zgrade Oprema za zatvore
Interfoni Bežični prenos Izvori napajanja Veliki displeji
Evidencija vremena Antenski sistemi Električna merenja Oprema za vojsku
Kontrola pristupa Video konferencija Kompenzacija energije Termovizija
Perimetar Snimanje govora Instalaciona oprema Solarni paneli
Radio stanice Oprema za industriju

Ako ne želite da dobijate Sistem Integrator, ovde se možete odjaviti.

© 2014, Tesla Sistemi. Sva prava zadržana.